Interviews & TipsItaliaanse restaurants in BelgiëItalië bij onsMijn ItaliëNieuwsTi Amo Italia

’s Werelds beste Italiaanse restaurant ligt aan de Belgische kust !

In Gambero Rossi, meest gerenommeerde culinaire gids in Italië, kan je de toppertjes terug vinden die de eer van de Italiaanse keuken hoog houden in het buitenland.

Dit jaar is het beste Italiaanse restaurant buiten Italië zowaar te vinden in het Belgische Knokke-Heist, Gellius op het Maurice Lippensplein. Sinds 2017 verovert Gellius de smaakpapillen van de gasten die in de mondaine kustgemeente komen eten. Knokke met haar exclusieve strandbars, kunstgalerijen,boetiekjes en de betere gastronomische keuken heeft zo een nieuwe troef voor haar bewoners en bezoekers.

Het was even spannend want de titel ging ofwel naar een Italiaans restaurant in New York of Gellius in Knokke. Gellius haalde het en eigenaar Gian Carlo Piretti is samen met de bekende chef Alessandro Breda en rechterhand Davide Asta heel fier op deze bekroning. Deze titel is als een soort Italiaanse Michelinster die hij een jaar mag dragen.

De inspecteurs van Gambero Rosso waren niet alleen onder de indruk van de schitterende gerechten ( de risotto in het bijzonder ) die op tafel komen maar ook het kunstige interieur trok de aandacht.

Meer info over Gellius of boeken kan hier : https://www.gellius-knokke.com/

Back to top button