Italiaanse producten in BelgiëItaliaanse producten in NederlandTi Amo ItaliaUitgelicht

Koffiecentrale.be, Italiaanse koffie en apparatuur aan huis geleverd

18 jaar geleden startte Ben Wijnhoven met Koffiecentrale. Sindsdien voorziet zijn team dagelijks particulieren, kantoren en horeca in heel Europa van de heerlijkste Italiaanse koffie en theeproducten. Ook Italiaanse lekkernijen en koffieapparatuur is in het aanbod terug te vinden.

Wanneer zijn jullie gestart met Koffiecentrale ?

In de zomer van 2004 begon het in Berlijn écht te kriebelen. “Ja! Ik zou graag iets willen doen met echte Italiaanse koffie!” dacht ik bij mezelf, al zittend aan het raam van een koffiebar. Zelfs de exacte plek weet ik nog: Neue Schönhauser Straße nr. 15 Berlin-Mitte, naam van de koffiebar: Coffein-Bar. Het Italiaans koffiemerk was Manaresi. Vanuit deze gedachte is de zoektocht begonnen. De zoektocht naar smaak en het telkens weer genieten van een mooie espresso. Koffiecentrale zorgt nu voor die lekkere koffie

Koffiecentrale

Jullie importeren zelf enkele Italiaanse premium koffiemerken in ?

Zeker. Van de 41 koffiemerken die we in portefeuille hebben importeren we er 31 zelf. Denk aan Vergnano, Caffe Diemme, Passalacqua, Oro caffè, Mauro, Milani, La Brasiliana, Hausbrandt en vele andere.

Koffiecentrale
Koffiecentrale

Op jullie webshop heb je een ‘Tip van Ben’ categorie, waarom worden die merken speciaal uitgelicht ?

Ik ben een liefhebber van espresso koffie zoals die in Italië wordt gedronken. ‘s morgens aan een barretje, losse euro over de toonbank, soms een beetje suiker, heb hup weer door. De soorten die hier tussen staan weerspiegelen perfect dit ritueel. Het is dus zeker geen marketing foefje, het is echt mijn persoonlijke voorkeur (die wel eens wisselt dat wel).

Koffiecentrale

Hoe onderscheiden jullie kwaliteitskoffie van de rest ? Wat is het geheim van een goede koffie ?

De koffie die we hier krijgen in de reguliere winkel is vaak van “supermarkt kwaliteit”. Wij hebben vanaf dag één gekozen voor juist dat horeca gevoel voor thuis of op kantoor. Deze koffie is echt van hogere kwaliteit. Koffiecentrale betekent lekkere koffie

Koffiecentrale

Leveren jullie over heel België en Nederland ?

We leveren binnen heel Europa. Soms gaat de koffie zelfs weer terug naar Italië, ja dat is wel grappig om te zien.

Koffiecentrale

Naast koffie kunnen klanten bij jullie ook terecht voor schoonmaakmiddelen en apparatuur?

Klopt. Een mooie koffie begint natuurlijk met goede materialen. Schoonhouden en reinigen is een pré. Apparatuur hebben we de focus op koffiemolens. 

Italiaanse delicatessen zoals panettone en premium chocolade hebben jullie ook te koop ?

Rond kerst en pasen verkopen we Panettones, Pandoro’s en Colomba di pasquale. 

Ook voor de theeliefhebber is er een uitgebreid aanbod ?

Naast Twinings hebben we Revolution Tea en Or Tea? in het assortiment.

Koffiecentrale

Is de Belgische klant anders dan een Nederlands klant?

Grappig dat je daar mee komt. We komen zelf uit (Nederlands) Limburg en voelen ons daardoor sterk verbonden met België. België is 15 minuten van ons vandaan, Holland 2 uur. Nee, we merken eigenlijk niet zo’n verschil al merken we wel op dat Belgische klanten echt voor kwaliteit kiezen en dat mag ook wat kosten.

Jullie zijn de referentie geworden op het vlak van online koffie aanbieden in Belgie en Nederland, komen er op korte termijn nog nieuwe merken of producten bij ?

We hebben nog enkele merken op ons verlanglijstje, maar om eerlijk te zijn 41 merken (230 verschillende mélanges) op dit moment voldoende. We moeten ook voorkomen dat klanten door de bomen het bos niet meer zien.

Back to top button