Italiaanse restaurants in België

Italiaans restaurant in Leuven ? Leer deze toppers kennen

Leuven, studentenstad bij uitstek telt enkele fantastische “Italianen” in Leuven, voor wie wil genieten van de smaak van Italië. Hier zijn een paar aanbevelingen voor wie op zoek is naar een Italiaans restaurant in Leuven. In het bijzonder gingen we op zoek naar authentieke plaatsen.

Italiaanse restaurants in Leuven en onze toppers

Ristorante Rossi | Authentieke Italiaanse Smaakervaring

Italiaans restaurant leuven
Ristorante Rossi

Wist je dat Gault&Millau chef Felice Miluzzi in 2017 uitgeroepen heeft tot beste Italiaanse chef van het land ? Bij slowfood restaurant Ristorante Rossi is aandacht voor authenticiteit maar ook ruimte voor experiment. “Luxe van de eenvoud” noemt hij zelf zijn keuken. Dit is geen traditioneel Italiaans restaurant met een menukaart die bol staat van de meest gekende Italiaanse gerechten. Dat de Italiaanse keuken véél meer te bieden heeft is één van de punten die de chef duidelijk maakt. Hij kiest volop voor biologische producten die hij zelf miticuleus gaat selecteren bij kleine producenten. Naast de fantastische menukaart van dit Italiaans restaurant in Leuven, kan je hier ook een schitterend gamma van Italiaanse natuurwijnen proeven.
Ristorante Rossi, Standonckstraat 2 Leuven

La Stanza | Italiaanse restaurant in Leuven met de chef achter het fornuis

Italiaans restaurant leuven
La Stanza Leuven

Hier nog een trattoria waar de eigenaar zelf achter het fornuis staat. Chef Massimiliano Tocci haalde niet alleen de media met zijn verse pasta’s. De man trakteert nogal eens een jarige in zijn restaurant La Stanza op een ware operaserenade. Aan de ene kant dat de man kan koken smaak je, aan de andere kant je hoort dat hij ook een heel goeie operazanger is !
La Stanza, Mechelsestraat 106, Leuven

Zoff | Italiaans culinair genot met bijhorende winkel Gigi

Italiaans restaurant leuven
Zoff & Gigi

Max Ciofi brengt de traditionele Italiaanse keuken op je bord met hier en daar een verrassende toets. Daarnaast ademt de zaak nostalgie uit naar het Italië zoals Max het kent uit de verhalen van zijn ouders. In de bijhorende winkel Gigi kan je bovendien Italiaanse producten kopen. Denk vooral aan schitterende artisanale producten die je niet in de supermarkt zal terug vinden. Ook ingrediënten kan je volop vinden. Wat dacht je van de typische citroenen die gebruikt worden om zelf limoncello te maken ? Zoff & Gigi verwijzen trouwens naar 2 idolen uit het Italiaanse voetbal, Dino Zoff en Gigi Buffon. Intussen een Italiaans restaurant in Leuven dat tot ver buiten de provincie gekend is.
Zoff, Mechelsestraat 25, Leuven

Guzzi | Het zusje van Rossi met haar biologische pizza met zuurdesembodem

Italiaans restaurant leuven
Guzzi

Chef Felice opende Guzzi toen hij tijdens de lockdown dit prachtig pand te koop zag staan. De biologische pizza met zuurdesembodem is tot ver buiten Leuven bekend. Bovendien wordt de topping bereid als een apart gerecht en daarna pas op de bodem gelegd. Smaakbommetjes ! Je kan hier ook net als bij Ristorante Rossi terecht voor een lekkere cocktail. Een Italiaans restaurant in Leuven om zeker uit te proberen.
Guzzi, Frederik Lintsstraat 5 in Leuven

Ten slotte wie nog meer Italiaanse restaurants wil ontdekken kan altijd terecht op onze “Italiaanse restaurants in België” rubriek !

Back to top button