GastronomieItaliaanse Recepten

Penne Arrabiata : het recept !

Penne Arrabiata : het recept

Penne arrabiata is één van eenvoudigste Italiaanse pastagerechten om klaar te maken en superlekker. Vergeet de arrabiata sauzen die je in de supermarkt kan kopen, maak alles lekker vers

Je hebt maar een paar ingrediënten nodig: penne, olijfolie, knoflook, rode peper, tomaten en Parmezaanse kaas. Meer heb je niet nodig om een heerlijke pastaschotel te toveren.

Penne Arrabiata : het recept

Het bereiden van de penne arrabbiata is heel simpel. Je begint met het bakken van de knoflook en de rode peper in olijfolie. Dit geeft de olie een heerlijk aroma en een pittige smaak. Dan voeg je de tomaten toe en laat je de saus sudderen tot hij lekker dik wordt. Ondertussen kook je de penne al dente. Dan meng je de pasta met de saus en bestrooi je het met Parmezaanse kaas. En klaar is je penne arrabbiata!

Het penne arrabiata recept is perfect voor een doordeweekse avond, als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan, maar wel iets lekkers wilt eten. Je kunt er ook een salade of een stukje brood bij serveren, als je wilt. Buon appetito!

Wil je nog andere Italiaanse authentieke recepten leren kennen ? Breng dan eens een bezoek aan Giallo Zafferano ! Deze site is de Youtube voor Italiaanse gerechten, ook zonder het Italiaans machtig te zijn kan je de recepten nabootsen thuis !

Penne Arrabiata recept

Back to top button