Italië bij onsUitgelicht

Online Italiaans leren met DIT IS ITALIË

Je kent het misschien wel, je hebt al jaren een passie voor Italië, maar komt met de taal eigenlijk niet verder dan buongiorno, pizza of gelato. En zeg nou eerlijk, het is toch veel leuker als je in Italië, tijdens je vakantie of werk, met de lokale bevolking kunt communiceren? We zaten samen met Edward Hendriks, eigenaar van Dit is Italië taalcursussen.

Zijn jullie cursussen ook bedoeld voor wie geen enkele kennis van het Italiaans heeft ?

Jazeker. Onze Basiscursus begint letterlijk bij het ABC en richt zich op degenen die willen beginnen met een gedegen kennis van het Italiaans. Dan hebben we ook de Vakantiecursus, die zich richt op vakanties in Italië. Hierin komt grammatica minder aan de orde.

De A1-cursus die we aanbieden is bedoeld voor degenen die al wat kennis van het Italiaans hebben (door lessen of door vakanties) en die graag hun A1-taalniveau willen behalen.

De lessen zijn volledig online en op eigen tempo ?

Iedereen kan elk moment instromen en de lessen op eigen tempo vanaf de pc, tablet of smartphone volgen. Er is ook een gratis app.

Online Italiaans leren met Dit is Italië

Kan ik ook terecht met vragen wanneer iets niet duidelijk is ?

Cursisten krijgen toegang tot de Community bij de cursus, waar ook docenten lid van zijn. Als iets niet duidelijk is, kunnen ze vragen stellen.

Waar verschilt de basiscursus van de vakantiecursus ?

De Basiscursus richt zich op beginners die goed Italiaans willen leren spreken en praten. Daarvoor heb je ook grammatica nodig. De Vakantiecursus richt zich op de veelvoorkomende situaties tijdens vakanties. We gaan niet diep in op grammatica.

Stel, ik wil zonder enige kennis van Italiaans de volleidge vakantiecursus volgen..Hoe lang ben ik daar mee bezig ?

De Vakantiecursus kun je in één maand volgen. Je kunt er ook sneller of langzamer doorheen, als je wilt.

De A1 cursus neemt he helemaal mee naar een hoger niveau ?

Aan het einde van de A1-cursus krijg je een examen op A1-niveau. Als je dit haalt, kun je ervan uitgaan dat je over A1-niveau beschikt. Je ontvangt ook een certificaat.

Wie “all the way” wil kan heel voordelig een basispakket en A1 cursus combineren ?

Nu hebben we een aanbieding met een Basiscursus en de A1-cursus. Binnenkort komen we echter met een A2-cursus (voor gemiddeld gevorderden) en zullen we een speciale aanbieding voor A1+A2 maken.

Jullie stelden de cursussen samen met Italiaanse professionals ?

De cursussen zijn door verschillende docenten samengesteld. Near-native & native. Voor beginnerscursussen is het fijn als het een en ander ook goed in het Nederlands kan worden uitgelegd. Vanaf A2-niveau zijn de cursussen geheel in het Italiaans. Dan krijg je ook les van docenten die de Nederlandse taal niet spreken.

Wat zijn de prijzen voor deze cursussen ?

Er geldt nu een actie waarbij de Basiscursus en de Vakantiecursus 47 euro kosten. De A1-cursus kost nu 79 euro. Voor de A2-cursus zijn de prijzen nog niet bekend. Let op: op een later moment kunnen andere prijzen gelden!

Zijn er nog nieuwe cursussen die aangeboden zullen worden ?

Ja, in het voorjaar van 2023 verwachten we de A2-cursus. Die is geheel in het Italiaans en bevat ook vlogs van Italiaanse docenten die je meenemen naar verschillende plekken in Italië.

Jullie komen vaak in Italië, wat is jullie favoriete regio of plaats ?

Oeh, dat is moeilijk. We werken met meerdere Italofielen aan Dit is Italië, het online platform waar de Italiaanse lessen van Dit is Italiaans uit voortkomen en iedereen heeft zo zijn of haar eigen voorkeuren. Een van mijn persoonlijke favoriete locaties is toch wel het magische Comomeer. Niet al te ver rijden van België en Nederland, een prachtige omgeving met de mooiste tuinen en villa’s en het echte luxe Italië-gevoel. Aan de andere kant van het spectrum vind ik een stad als Napels ook fascinerend. Weer een totaal ander Italië, maar evengoed bijzonder in z’n ongepolijstheid. Kiezen is nog niet zo makkelijk…

Website : www.ditisitaliaans.nl

Back to top button