Italiaanse restaurants in BelgiëItalië bij ons

Italiaans restaurant in Antwerpen : onze tips !

Italiaans restaurant in Antwerpen onze tips

Antwerpen heeft een ruim aanbod aan restaurants met specialiteiten uit de hele wereld en Italiaans ontbreekt natuurlijk niet. De metropool biedt heel wat mogelijkheden voor wie wil genieten in een Italiaans restaurant. We hebben er 5 uitgepikt die zeker de moeite waard zijn om bij je volgende bezoek aan deze prachtige stad één van hun gerechten te proberen.

Pazzo
Dit restaurant staat bekend om zijn moderne Italiaanse keuken en sfeervolle inrichting. Het is gelegen in het stadscentrum aan de Oudeleeuwenrui 12 en heeft ook een groot aanbod aan Italiaanse wijnen.

Pazzo Antwerpen
Pazzo Antwerpen

Mario Restaurant & Traiteur
Dit is één van de oudste Italiaanse restaurants in Antwerpen en staat bekend om zijn traditionele Italiaanse gerechten. Het is gelegen nabij het centraal station in de Kammenstraat en kan heel wat Antwerpenaren bekoren die op zoek zijn naar een Italiaans gerecht. Er kan ook afgehaald worden in het traiteurgedeelte van de zaak.

Mario restaurant Antwerpen

Italiaans restaurant in Antwerpen onze tips

Spritz
Gelegen aan de Oude Koornmarkt en dit is het enige veganistische Italiaanse restaurant in Antwerpen en staat bekend om zijn heerlijke veganistische pizza’s en pastagerechten. In 2019 geopend als een cocktailbar waar vooral de heerlijke Spritz gevraagd werd. Maar nu een volwaardig Italiaans “plant based” restaurant met heerlijke authentieke gerechten.

spritz antwerpen
Spritz Antwerpen

Kestè
Dit restaurant heeft een Napolitaanse sfeer en is gelegen in het stadscentrum.  De naam “Kestè” is afgeleid van het Napolitaanse woord “Chestè”, wat “het is wat het is” betekent. Bij Kestè willen ze dat de gasten zich thuis voelen en genieten van de sfeer en de smaken van Napels.

Kestè Antwerpen

Pizzeria Nicoletta
Dit restaurant serveert authentieke Italiaanse pizza’s in een unieke setting in hartje Antwerpen in de buurt van de kathedraal. Uitstekende pizza, maar ook pasta, vlees en vis. Of proef hun aperitieven, zoals de Gin Tonic Nicoletta, bereid met zelfgemaakte Gin.

Pizzeria Nicoletta
Back to top button