GastronomieItaliaanse Recepten

Hoe maak je de beste Aperol Spritz ?

Deze heerlijke en verfrissende cocktail wordt vaak genoten als aperitief in Italië. Hoe maak je nu de beste Aperol Spritz volgens de Italiaanse traditie:

Ingrediënten

90ml Prosecco
60ml Aperol
1 scheutje sodawater
IJs
Schijfje sinaasappel


Aan de slag

Vul een groot wijnglas met ijsblokjes.

Voeg 90ml Prosecco toe aan het glas.

Voeg vervolgens 60ml Aperol toe aan het glas.

Voeg een scheutje sodawater toe.

Roer zachtjes met een lepel om de ingrediënten te mengen.

Garneer met een schijfje sinaasappel.

Serveer de Aperol Spritz direct en geniet ervan!

Hoe maak je de beste aperol spritz

De Aperol Spritz is afkomstig uit de regio Veneto in het noordoosten van Italië. De cocktail werd in de jaren 1950 bedacht als een lichtere en minder alcoholische variant van de klassieke Venetiaanse cocktail, de Spritz.

De oorspronkelijke versie werd gemaakt met witte wijn en bruisend water, en was populair bij de Oostenrijkse soldaten die in Venetië gestationeerd waren tijdens de Eerste Wereldoorlog. De soldaten vonden de lokale wijnen te sterk en verdunden ze met bruisend water, waardoor de Spritz ontstond.

In de jaren 1950 werd de Aperol Spritz bedacht als een variant, waarbij Aperol, een bittere likeur op basis van sinaasappel en kruiden, werd toegevoegd aan het drankje.

De licht bittere smaak van Aperol in combinatie met bruisende Prosecco en sodawater zorgt voor een verfrissende en licht alcoholische cocktail die perfect is als aperitief. Sindsdien is deze cocktail een populaire drank geworden, niet alleen in Italië, maar over de hele wereld.

Hoe maak je de beste aperol spritz

Back to top button