Uitgelicht

Foodtour in Firenze ? Wij vonden er een hele goeie voor jou !

 

Firenze, de hoofdstad van Toscanië waar de Renaissance het licht zag heeft veel meer te bieden dan kunst en cultuur. Het aanbod inzake voeding en gastronomie kan niet onderschat worden.

Firenze heeft een lange culinaire traditie en hoewel de ingrediënten eenvoudig zijn kunnen ze volop onze smaakpapillen betoveren. Er worden tientallen foodtours aangeboden aan toeristen en wij kozen voor Florencetour.com..

Florencefoodtour.com biedt een foodtour die is opgebouwd uit bezoeken aan historische en traditionele voedingswinkels waar het mogelijk is de typische Florentijnse gastronomie te ontdekken, op een relaxte manier. Dit met een gids die duidelijk pakken ervaring heeft . Uiteraard kozen we niet zomaar voor deze aanbieder. We onderzochten op het internet en ter plaatse welke aanbieders aan onze verwachtingen konden voldoen. Wie een foodtour wil boeken kijkt best es na wat de voorwaarden zijn. Er zijn veel toeristen die intekenen op een goedkopere foodtour maar niet zien dat er een aankoopverplichting is bij sommige winkels die bezocht worden.

Elke tour start met een “Italian coffee” tasting en daarna worden de beste olijfolie’s geproefd met een woordje uitleg over welke soorten olijfolie er zijn, hoe die persing nu eigenlijk werkt, op wat te letten bij aankoop enz. ’s Morgens wordt ook altijd de San Lorenzo markt bezocht, befaamd voor zijn authenticiteit en veelzijdigheid inzake lokale voedingsproducten.

Daarna zijn de ‘prosciutto’ (ham) aan de beurt, een truffelbroodje kan worden geproefd, plaatselijke wijnen en kazen worden ontdekt, heerlijk Toscaans flatbread “Schiaccata” en zo verder naar het slot waar nog de ultieme Florentijnse gelato aangeboden.

Deze organisatie werkt enkel met erkende gidsen die hun jarenlange kennis en ervaring graag met je delen. Bij de winkels die bezocht worden is het absoluut niet verplicht om aan te kopen. Wij hadden een vrij aangename ervaring en zelfs als ervaren Italië kenners konden we enkele nieuwigheden oppikken.

Voor wie vegetarisch is zijn er ook aanpassingen mogelijk, dit is helaas niet altijd zo bij andere aanbieders waar weinig waardering te vinden valt voor wie geen vleesproducten wil proeven.

Deze foodtour kost 70 euro en duurt ongeveer 3.5 uur.

Deze tour start iedere dag (uitgezonderd op zondag) om 9u30 of om 16u30 op woensdag, donderdag en vrijdag.

Alle info kan je terug vinden op hun website hier : www.florencefoodtour.com

Back to top button